Czarnogóra - Żywienie

Kuchnia bałkańska

Na Bałkanach, szczególnie w Bośni Hercegowinie, popularne są burki - ciasto najczęściej skręcane jak ślimak z mięsem w środku, zeljanica - ze szpinakiem, sirnica - z serem, ćevapi - gruba pita z podłużnymi kawałkami mięsa i cebulą, ajvar - pasta z bakłażanów i papryki, kajmak - pasta z sera i masła, chleb kukurydziany. Bałkańskie owoce to: figi, daktyle, granaty, cytrusy, arbuzy, melony.

Posiłki w Czarnogórze

Śniadania: jajka, omlety, ser, naleśniki, dżem, pomidory, ogórki, mleko, herbata.

Obiadokolacje: bałkańskie zupy i drugie dania.
 

Zapisz się na wyjazd

Komentarze

W celu dodania komentarza należy się zalogować

Brak dodanych komentarzy